Приклучи се на следниот линк.

Компании

Виртуелни штандови

Howitzer
 • 14/05/2022

Howitzer

Howitzer е првата маркетинг алатка за Reddit заснована на директен маркетинг на прецизно таргетирана Reddit публика. Howitzer ти помага да ги најдеш своите идеални клиенти и да започнеш значајни конверзации со секој од нив.

Liberty
 • 12/05/2022

Liberty

Либерти Скопје е еден од најголемите производители на челични производи на Балканот. За пазарот нудиме ладновалани котури и табли, поцинкувани котури и табли и пластифицирани котури, главно за градежната и општата индустрија.

КРЕДО Центар
 • 12/05/2022

КРЕДО Центар

Центарот за кариера, алумни и доживотно учење е неразделен дел од современото образование и е еден од основните стимули за надминување на бариерите во комуникацијата помеѓу деловниот свет, универзитетската средина и студентите.

GrabIT
 • 10/05/2022

GrabIT

ГрабИТ е ИТ компанија која постои од 2007 година и има канцеларии во Прилеп, Скопје и Љубљана и речиси 40 вработени. Компанијата има мешан бизнис модел, работи на развој на сопствени производи, но и соработува со големи интернационални партнерски компании за развој на нивни софтверски производи.

Nextsense
 • 29/04/2022

Nextsense

Создаваме интелигентни ИКТ решенија кои ги автоматизираат процесите на компаниите, го менуваме нивниот начин на работа и им помагаме да преминат од хартија кон дигитално работење, со што придонесуваме кон заштита на животната средина.

42Dynamics
 • 29/04/2022

42Dynamics

42Dynamics е амбициозна компанија формирана од професионалци со исклучително големо знаење и искуство во имплементации на ЕРП системот Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations.

Axapta Masters
 • 20/04/2022

Axapta Masters

Axapta Masters is Gold Microsoft Partner with the experience and knowledge to provide an upgrade in business processes and technology, by applying practical cloud solutions to attain the best possible results.

MECOMS
 • 18/04/2022

MECOMS

MECOMS is a Ferranti company and is the result of more than 45 years of experience in the utility industry with offices and a network of certified partners across the globe.
As a vertical solution provider, MECOMS deliver its MECOMS 365 platform to energy and utility companies.

Step Up
 • 13/04/2022

Step Up

Компанијата за обука, тренинг и консалтинг Талент Бизнис Инкубатор „Step-up“ се состои од искусни професионалци од областа на управување со развој на луѓе, млади таленти и управување со човечки ресурси.

Распоред

Термини за посета на Виртуелни штандови

Компанија 16 мај 17 мај 18 мај
GrabIT 13:30-14:30 13:00-16:00 13:00-16:00
Axapta Masters 13:30-15:30 13:30-15:30 13:30-15:30
Nextsense / / 12:00-14:00
Mecoms 09:00-14:00 09:00-14:00 09:00-14:00
42Dynamics 12:00-13:00, 15:00-16:00 12:00-13:00, 15:00-16:00 12:00-13:00, 15:00-16:00
Liberty 10:00-15:00 10:00-15:00 10:00-15:00
StepUp 11:00-12:00 11:00-12:00 11:00-12:00

Придружи се на саемот

Зошто да се биде дел од саемот?

 • Панел дискусии

  Можност за интеракција и комуникација помеѓу присутните на саемот. Размена на мислења и идеи.

 • Вмрежување

  Можност за поврзување на студентите, дипломците и работобарателите со компаниите за пракса и работа.

 • Многу учесници

  На самиот Виртуелен саем за пракса очекуваме голем број на посетители.

 • Започнување кареира

  Можности за пракса и вработување во повеќе различни компании.

0 +
Говорници
0
Панел дискусии
0 +
Учесници

За компании

Што добивате?

Виртуелен штанд

Ви овозможуваме виртуелно место за вашата компанија кое ќе го посетат учесниците на саемот и ќе се запознаат со вас. Сите релевантни информации за компанијата ќе стојат на ова место.

Огласување

Објавување на огласите за пракса и работа во вашата компанија. Учесниците ќе можат да аплицираат директно на вашите огласи за некоја од отворените позиции.

Кандидати

Пристап до база од регистрирани кандидати кои имаат креирано профил со свое CV и релевантни информации за нив.

Интеракција

Овозможување на интеракција и комуникација помеѓу компанијата и учесниците во реално време за времетраење на саемот.

Учество во панел дискусија

За време на виртуелниот саем за практиканство ќе се одржат повеќе панел дискусии и вебинари. На компаниите ќе им се овозможи да се претстават пред потенцијалните кандидати и да споделат повеќе информации за нив.

Премиум партнер

Пристап до база со кандидати и по завршување на саемот. Поставување на логото на почетна страна на настанот. Зголемена посетеност на вашиот компаниски штанд и огласите.

Одлична можност за поврзување

Виртуелниот саем за практикантство ви претставува одлична можност за поврзување со потенцијални кандидати за пракса во вашата компанија. Најдоброто време да се засади дрво беше пред 20 години, а најдоброто наредно време е денес, инвестирајте во вашите идни вработени.

Online Панел Дискусии

Панелисти

Димитар Митревски

Димитар Митревски

Основач и управител Bintern
  Дарко Петровски

  Дарко Петровски

  Основач и управител StepUp
   Моника Ризовска

   Моника Ризовска

   Women in Tech® Ambassador...
    Димитар Бежановски

    Димитар Бежановски

    Software Engineer symphony.is
     Гоце Маркоски

     Гоце Маркоски

     Советник за кариера КРЕДО Центар
      Елена Иванова

      Елена Иванова

      Ко-оснавч и Директор Импакт Фондација
       Сања Митровска

       Сања Митровска

       Ко-основач и управител Нетворкер
        Игор Димковски

        Игор Димковски

        Маркетинг и комуникации Synami
         Дане Јосифовски

         Дане Јосифовски

         ИКТ експерт во IME
          Суада Статовци

          Суада Статовци

          Раководител во IME
           Никола Кушевски

           Никола Кушевски

           Engineering Manager GrabIT
            Маја Атанасоска

            Маја Атанасоска

            Founder @ Percalus.com

             Стекни се со искуство и знаење

             Панелисти и дискусии

             На Виртуелниот саем за пракса се планираат голем број на панел дискусии кои имаат за цел да ги доближат студентите и дипломците со компаниите, да се отворат интересни тема, да се разменат идеи, искуства и мислења.

             Распоред на настани

             Агенда

             Маркетинг алатки за вработување

             На оваа работилница ќе дознаете нешто повеќе околу најупотребуваните маркетинг алатки при барање на работа како, градење на личен бренд, CV, и мотивациско писмо. Ве очекуваме.

             Подготовка за твоето прво интервју

             Сте аплицирале во некоја компанија, го погледнале вашето CV и ве повикале на интервју. Сега е моментот да се подготвите за истото. На оваа работилница ќе дознаете повеќе околу самото интервју, како да се подготвите и како успешно да го завршите со цел да ја добиете позицијата за која сте аплицирале.

             Freelancing како кариера

             Сме слушнале за многу луѓе кои работат freelancing и заработуваат работејќи за странски компании од дома. Доколку сакате да дознаете нешто повеќе за freelancing и како да започнете кариера како freelancer ве повикуваме да се приклучете на оваа панел дискусија.

             Важноста на емоционална интелигенција во кариерата

             За развојот на вашата кариера е важен и развојот на вашата личност. Емоционалната интелигенција е еднакво важна со когнитивната интелигенција. Разбирање на сопствените емоции и правење на дисктнкција помеѓу нашите и туѓите емоции е важно во деловното работење. Ве повикуваме да се приклучете на оваа панел дискусија и да дознаете нешто повеќе за емоционалната интелигенција.

             Започнување на кариера како Дигитален Маркетер

             Дигиталниот маркетинг е една од најбрзо растечките Дигитални професии во светот. Доколку се размислувате да започнете кариера во областа на Дигиталниот маркетинг ве повикуваме да ни се приклучите на оваа панел дискусија.

             Започнување на кариера како програмер

             Ќе разговараме за тоа што треба да знаеш пред за започнеш кариера како програмер. Ќе го споделиме нашето лично искуство и совети како да го трасираш патот во ИТ индустријата.

             Претприемништвото како кариера

             Дали сте размислувале дека претприемништвото може да биде вашиот кариерен избор? Доколку сакате да дознаете повеќе како можете да ги претворите проблемите во стартап компанија, тогаш приклучете се на оваа панел дискусија.

             Зголемување на вработливоста на младите

             На оваа панел дискусија ќе разговараме за решавање на предизвиците со кои се соочуваат младите при барање на работа и зголемување на нивната вработливост. Ќе дознаете за некои активни мерки и иницијативи кои можете да ги искористите со цел да се стекнете со поголемо знаење и искуство кое ќе ви ги зголеми шансите да си пронајдете работа.

             Инфлуенсингот како кариера

             Инфлуенсингот е една од најпопуларните професии во светот. Но, како да започнеш и да ја лансираш твојата кариера во таа област ќе дознаеш од нашиот панелист кој веќе успешно работи на тоа поле.

             Затворање на саемот

             Крај на саемот, можност за споделување на импресии, мислења и насоки за делување после саемот. Можност да се разговара што се следните чекори и како да се подобри практикантството во Македонија.

             За компании

             Пакети за учество

             Основен

             €299 €140
             • Виртуелен штанд
             • Огласување

             Напреден

             €599 €420
             • Виртуелен штанд
             • Огласување
             • Кандидати
             • Интеракција

             Премиум

             €799 €560
             • Виртуелен штанд
             • Огласување
             • Кандидати
             • Интеракција
             • Учество во панел
             • Премиум партнер

             Новости

             Најнови информации

             Организации

             Организатор

             Соработници

             Контакт информации

              • Телефон

               +389 75 321 496

              • Email

               contact@bintern.com

              Пријави се веднаш и биди дел од саемот.